fbpx

Tilat ja alueet Ilorannassa

Ilorannan monipuoliset tilat niin sisällä kuin ulkona, tarjoavat loistavat puitteet rentoon tai aktiiiviseen lomailuun, yritystilaisuuksiin ja tärkeisiin juhlapäiviin.
Tutustu tarjontaamme, ja kysy lisää tai tule tutustumaan tiloihimme sekä palveluihimme paikan päälle!

 

Lintutorni

 

Kilometrin mittaisen peltolenkin varrelta, rantapellon puolivälin kieppeiltä, löytyy viitta joka ohjaa pitkospuille. Lintutorni kohoaa korkeuksiin Iso-Roineen rantakaislikosta. Lintutornissa on kaksi tasoa ja rappusia kaikkiaan 62. Iso-Roineen puhdas vesi houkuttelee myös paljon lintuja. Suomalaisin lintumme selkälokki viihtyy hyvin Hauhon järvillä, joita itse asiassa on 74. Laulujoutsenet ja kaakkuri ovat myös usein tornistamme nähty. Ota omat kiikarit mukaan ja tule kiikaroimaan selälle.

Ranta-alue

 

Ilorannan pihalta on matkaa Ilorannan omalle ranta-alueelle noin 400m. Rannalta löytyy kolme saunaa. Savusaunalla tai Hannula-laavulla on mukava rauhoittua isomman hiekkarannan vilskeeltä. Savusaunan ja puulämmitteisen rantasaunan välillä on rantalentikseen tai jalkapalloon hyvin soveltuva hiekkakenttä. Kentän kupeessa on koirien oma uimaranta. 

 

Paviljongin katoksen alla voi istuskella ja nauttia ulkoilmasta säästä riippumasta. Paviljongissa on puuliesi ja avotulipesä. Paviljongilta on myös hyvä seurata edessä olevalla leikkipaikalla temmeltäviä lapsia.


Rantasaunassamme on miehille ja naisille oma sisäänkäynti ja pukuhuoneet. Miehillä, ja myös naisilla, on käytössä puilla lämpenevä, uikkarisaunaperiaatteella toimiva sauna. Naisilla on lisäksi oma, vuonna 2020 valmistunut sähköllä lämpiävä sauna.

 

Kesäaikana rannassa on pitkä laituri ja uimalautta, ”ponttooni”. Ranta on ihana luonnon hiekkaranta ja se on hyvin turvallinen, hitaasti syvenevä ranta. Valvomatta lapset eivät toki voi siellä olla, eikä Iloranta järjestä uimavalvontaa. Laiturissa on kiinni Ilorannan lautta, jolla voi jopa 15 henkilöä kerrallaan seilata Iso-Roineen aalloilla  Rannalla on myös soutuveneitä, SUP-lautoja ja kanootteja asiakkaidemme käytettävissä. Talvella ei välttämättä aina ole lunta, mutta järvi on joka talvi jäässä. Jäällä voi pelata lätkää, luistella, tai pelata curlingia. Ladut myös ajetaan rantaan heti kun se on turvallista ja on lunta riittävästi.

Rantamäki

 

Ilorannan pihan ja ranta-alueen välissä sijaitsee rantamäki, joka on jääkauden aikaan ollut saari. Rantamäen kasvillisuus on tyystin erilainen ja puusto kuin meren rannalla. Rantamäki on suojeltu alue, sillä sen kiviröykkiöiden suojissa lepää yhä yhdeksän viikinkiaikaista vainajaa. Rantamäeltä löytyy laavu, tulipaikka, kammi, rosvopaistikuoppa, ”viikinki”laiva, jossa on pöytiä vaikkapa rautakauden aikaisiin ruokapitoihin. Rantamäellä laiduntaa kesäisin vasikoita ja ympäri vuoden lampaita.

Peltolenkki

 

Kilometrin mittainen, helppo ulkoilupolku, joka kiertää metsänsiimeksessä rantaan, ja sieltä pellon reunaa pitkin rantamäelle. Reitin varrella on erilaisia liikuntarasteja  joissa voi suorittaa maalaiscrosfit-liikeitä. Reitti toimii myös ohjattuna ja siihen voidaan yhdistää vaikka jumppahetki nurmikentällä, tai Asahi-venyttely rantamäellä. Talvella, jos vain lunta riittää on lenkki tehty laduksi.

Ulkoaktiviteettialue

 

Iso nurmialue houkuttelee liikkumaan ulkona. Nurmikolla voidaan pitää ohjattuja jumppahetkiä, pelata jalkapalloa, nelimaalia, elefanttipalloa, törppöä ja vaikka mitä muuta. Kentän reunalla on lisää maalaiscrosfitiin tarvittavaa välineistöä. 2-3 trampoliinia löytyy myös, ja niissä on pari sääntöäkin.. vain yksi kerrallaan saa hyppiä ja ilman kenkiä. Kaksi Boccarataa on myös tramppojen vieressä. Aidatulta alueelta löytyy kaksi tenniskenttää ja ne toimivat myös ulkosählykenttinä. Pihavarastolla on polkupyöriä, potkupyöriä, potkureita ja pulkkia. Ilorannassa on mittava määrä kaikenlaisia pelivälineitä, joten aina ei tarvitse omia tuoda mukana.

Parvirakennus

 

Tämä entinen navetta on kokenut vuosien saatossa muutoksia ja nykyisin siinä toimii useita eri tarkoituksiin sopivia tiloja. Rakennuksessa toimii Wi-Fi.

Parvi – kokoustila, jossa oma näyttämö.
Lysti – illanviettotila, jossa takka, biljardipöytä, sohvaryhmiä. Kulku wc-tiloihin ja Takaluukku-majoitustilaan jossa oma WC ja suihkutila.
Kanala – uusi keittiötila Lystin vieressä, jossa on kahvinkeitin, kapselikeitin, televisio, jääkaappi. Hyvä paikka iltapalan nauttimiseen.
Kirjasto – saat lainata luettavaa tai lueskella kirjastossa. Toimii myös kokoustilana.
Topin huone – majoitustila kahdelle, oma wc ja suihku.
Alakerrasta löytyy myös kaksi hoitohuonetta vieraileville hierojille tai kosmetologeille.
Hoitohuoneiden vieressä on sähköllä toimiva ”Talvisauna” ja infrapunasauna sekä WC.

Punainen talo

 

Laari on talon etukuisti, katos jonka edessä usein kokoonnutaan vaikkapa seuraamaan erilaisia ohjelmia. Laarin edessä oleva aukio on myös Ilorannan kokoontumispaikka. Punaisen talon kello usein kilkattaa merkiksi ohjelmien alkamisesta. Punainen talo on leirikoululaisten suosikkimajoituskohde. Personaaliset huoneet, kerrossängyt ja vinot lattiat ovat jotain aivan muuta kuin mihin on totuttu. Rakennuksessa on kolme huonetta omalla sisäänkäynnillä (5, 6 ja 11), muihin kuljetaan yhteisestä sisäänkäynnistä. Huoneisiin voi majoittua huoneesta riippuen 2-6 henkilöä. Joistakin löytyy oma WC (11 ja 16),  ja joistakin oma WC ja suihku (5, 6 ja 8). Yläkerrassa on yhteinen aula, jossa on sohvaryhmä oleskeluun ja WC. Alakerrassa on yhteinen WC ja suihkutila.

Päärakennus

 

Vanha Ilorannan päärakennus, joka on toiminut perheen kotina, ja joka oli vuonna 1937 Niskavuoren Naiset filmiryhmän majoitustilana. Päärakennusta on laajennettu viimeksi pari vuotta sitten. Etuterassilta sisälle astuttaessa avautuu näkymät vanhaan saliin, Omenasaliin, ruokasaliin ja keittiöön joka on ehdottomasti Ilorannan sydän. Kaikki ruokailut tapahtuvat näissä tiloissa. Eteisestä voi kiivetä päärakennuksen yläkertaan, josta löytyy majoitustiloja. Omenasalin läpi pääsee Omenatarhan hotellihuoneisiin. Aurinkoterassille pääsee siirtymään omenasalin kautta.

Omenatarha

 

Vuonna 2011 kaadettiin yli 20 omenapuuta ja tilalle rakennettiin hotellisiipi. Omentarhassa on kymmenen hotellitasoista huonetta jotka on myös nimetty omenalajikkeiden mukaisesti. Omenatarhan alakerrassa on isoin salimme joka toimii kokoustilana tai jumppatilana. Tilan perällä on hyvätasoinen kuntosali. Jos majoitut Omenatarhassa, sinun kannattaa viedä autosi Riihen viereiselle parkkipaikalle.

Aitat

 

Pellon reunalta löytyy kolme vanhaa aittaa. Iso aitta on talvikäyttöön soveltuva neljän hengen majoitustila omalla WC:llä ja suihkulla.  Aitassa on parivuode ja laaja, matalahko parvi. Aitan terassilta aukeaa näkymä rantamäelle ja Sylvia Reginan nuotiopaikalle. Vuonna 2021 pintaremontoidun aitan varusteisiin kuuluu kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja mikro. 

 

Kahdessa muussa aitassa ei juuri mukavuuksia ole ja ne ovatkin vain kesäkäyttöön tarkoitettuja tiloja.

Sylvia Regina

 

Päärakennuksen alapuolella sijaitsee lasten leikkipaikka. Monipuolinen alue kätkee sisäänsä mm. koripallokentän, liukukeinun, puumajan, hiekkalaatikon ja erilaisia keinuja. Leikkipaikan reunalla on Sylvia Regina -rakennus, joka on oikeastaan katettu laavu ja lättyjen paistopaikka. Kesäisin vierestä löytyy myös meidän kanien koti.  Tummat jättikanit Daltonin veljekset, sekä valkoinen Usva ovat perheen pienimpien suosiossa. Alueella nähdään myös usein talon kissat Milli ja Molli, sekä tietysti Naksu-koira joka nauttii kaikista leikeistä!

Riihi

 

Ulkoa karunkin oloinen rakennus kätkee sisäänsä varsinaisen helmen. Riiheen on helppo järjestää tunnelmalliset juhlat; häät, syntymäpäivät tai vaikka kokousten päätösillalliset rautakauden henkeen. RIiheen mahtuu illastamaan jopa 120 henkilöä. Tilassa on myös pieni koroke esimerkiksi bändille. Pienemmälle ryhmälle sopiva tila on ilman muuta riihen takkahuone. Kylmimpänä talvipäivänä emme riiheen järjestä juhlia. Riihen takaosassa on 6 metriä korkea kiipeilyseinä, joka on käytettävissä erikseen tilaamalla ja valvottuna. Kesäisin riihen alta, aidan vierestä löytyvät kanat. Kanathan riemastuvat aina heinän korsia syötäväksi tuovista lapsista.

Luontopolut

 

Tien toisella puolella on henkilökunnan parkkipaikka, jonka läpi pääsee luontopolkujen lähtöpaikalle. Luontopolkuja on kaksi erillistä. Jääkausipolku nimensä mukaisesti kertoo tarinaa jääkauden jäljistä metsässä ja on pituudeltaan 2,9 km. Toinen polku on Voima-metsäreitti n. 2 km pitkä, ja siellä voit ohjatusti havainnoida luontoa ja kuunnella itseäsikin. Reitit johtavat Ilorannan yksityiselle metsälaavulle, johon kauttamme järjestyvät myös palvelut esim. nokipannukahvit ja tikkupullat. Laavun takana on Riippumattometsä, jonne voit tilata itsellesi päiväunetkin. Luontopolut voi kokea itsenäisesti tai opastettuna. Elämysoppaamme kertovat luonnostamme ja luontomentorit puolestaan johdattavat asiakkaat metsämielisaloihin.

Parkkipaikat ja saapuminen Ilorantaan

 

Kun saavut Ilorantaan, aja pihaan Iloranta kyltin kohdasta, valkoisen päärakennuksen edestä. Käy ilmoittautumassa ja tiedustelemassa majoituksen sijainti. Mikäli asut mökissä, voit ajaa autosi mökin pihaan. Mikäli asut Päärakennuksessa, Punaisessa talossa, Takaluukussa tai Topin huoneessa, voit jättää autosi Punaisen talon taakse tai kesällä Sylvia Reginan alapuolelle. Mikäli majoituksesi on Iso aitta tai Omenatarha, on parkkipaikka riihen vieressä sopivan lähellä.

Tutustu Ilorannan ajankohtaisiin tapahtumiin.

Iloranta on hyvä paikka