fbpx

Meidän luonto

Luonto vie stressin ja tuo hyvinvoinnin

Luonto tekee ihmiselle ihmeitä. Luonnon vaikutus ihmisen hyvinvointiin on merkittävä. Ilorannassa on vaivatonta liikkua ja nauttia puhtaasta luonnosta, sillä maatila sijaitsee kirkasvetisen järven rannassa, peltomaisemassa ja metsien ympäröimänä.

 

Metsän terveysvaikutukset ovat tutkitusti merkittäviä monella tavoin. Metsässä oleskelu laskee verenpainetta jo muutamassa minuutissa ja kohottaa elinvoimaisuuden tunnetta. Stressi laskee metsän tuoksussa ja äänissä, maiseman näkemisessä ja puhtaassa ilmassa.

 

Metsän parantava voima on parhaimmillaan, kun istahdat kaikessa rauhassa mättäälle, katselet korkeuksiin kurottavia puita, ihmettelet naavaisia kuusenoksia, ihailet sammaleisten kivien kauneutta, kuuntelet luonnon ääniä ja tunnet puun lämmön tai havunoksan hivelyn poskeasi vasten. 

Luonto houkuttaa pysähtymään ja avaamaan silmät ympärillä olevalle kauneudelle.

Miltä kuulostaa, kun kastepisara putoaa lehdeltä maahan? Miltä tuoksuu sammal?

Kuten joogassa, luonnossa voi kokea tietoista läsnäoloa,

kun mieli tyhjenee ja ajatukset selkiytyy.

Ilorannan lähimetsän 3,5 kilometrin pituinen luontopolku kulkee metsän siimeksessä vaihtelevassa maastossa ja päätyy vanhan männyn juurelle laavulle. Laavulla voi halutessaan yöpyä tai paistaa vaikkapa tikkupullat ja keittää nuotiokahvit. Luontopolusta voi nauttia myös opastettuna retkenä, jossa puut, kasvit, linnut ja muut metsäneläimet tulevat tutuiksi. Luontopolun yhteyteen on päivitetty hyvin informatiivinen jääkausipolku, jossa infoa hyvin ajankohtaisesti ilmaston lämpenemisestä.

 

Rauhoittavaa voimaa omaan hyvinvointiin voi hakea myös Ilorannan voimametsästä. Voit istahtaa mättäälle, ihailla sammaleisten kivien kauneutta, naavaisia kuusenoksia tai eläinten tekemiä pieniä polkuja. Voit katsella korkeuksiin kohoavia puita ja kuunnella hiljaisuutta. Matkan varrella voit törmätä ajatuksia herättäviin kyltteihin, jotka kehottavat läsnäoloon ja nauttimaan juuri tästä hetkestä kaikilla aisteilla.

 

Ilorannan rantamäellä kasvaa paljon jo häviämässä olevia kedon kasveja, kuten mäkitervakkoa, keltamataraa, ketokaunokkia ja kesämaitiaista. Aivan järven rannassa on tervaleppälehto ja lintutorni, joka houkuttaa katselemaan lintujen muuttoa varsinkin keväisin ja syksyisin. Ilorannan luonto kutsuu viihtymään!

Iloranta on hyvä paikka