fbpx

Elämykset

Piristystä kokouspäivään

Metsä ja luonto -elämykset

Elämykset Ilorannassa houkuttelevat metsään, jonka terveysvaikutukset ovat tutkitusti merkittäviä monella tavoin. Metsässä oleskelu laskee verenpainetta jo muutamassa minuutissa ja kohottaa elinvoimaisuuden tunnetta. Stressi laskee metsän tuoksussa ja äänissä, maiseman näkemisessä ja puhtaassa ilmassa.

 

Monimuotoiset metsät ympäröivät vanhaa hämäläistä maatilaa, joka on huolehtinut matkailijoista vuosikymmenien ajan. Mäntymetsät, pähkinälehdot, uhkeat kuusikot ja Syöliön suo ovat oivia paikkoja luonnon tutkimiseen, tai vain hiljaisuudesta nauttimiseen.

Suurin osa alueen metsistä on havumetsää, kuusta ja mäntyä. Lehtimetsästä löytyy koivuja, haapoja ja metsälehmuksia. Tervaleppälehto kukoistaa Ilorannan ranta-alueella ja pähkinälehto luontopolun varrella.

Luonto houkuttaa pysähtymään ja avaamaan silmät ympärillä olevalle kauneudelle. Miltä kuulostaa, kun kastepisara putoaa lehdeltä maahan? Miltä tuoksuu sammal? Kuten joogassa, luonnossa voi kokea tietoista läsnäoloa, kun mieli tyhjenee ja ajatukset selkeytyvät.

 

Ilorannan lähimetsässä kulkee monia polkuja puhtaan ja maagisen luonnon helmassa. Poluilla pääsee tutustumaan suomalaiseen metsäkulttuuriin eri aikakausina ja näkemään jopa vilauksia metsän asukeista. Retket päättyvät monisatavuotisen männyn suojaan laavulle, jossa voi kruunata retken itse paistetulla tikkupullalla ja nuotiokahvilla.

 

Ilorannan luontopolku kiipeää Mäyränkalliolle, kulkee pitkin Syöliön suon laitaa ja Suontaustan peltotien kautta vanhalle piirileikkipaikalle Kotivuoren kalliolle. Sieltä polku laskeutuu pähkinälehtoon ja päättyy Ilorannan laavulle. Luontopolun pituus on n. 3,5 km vaihtelevassa ja osin vaativassa maastossa. Selvästi merkitylle luontopolulle voi hyvin lähteä myös omatoimisesti tai opastetusti omien taitojen mukaan.

 

Ilorannan elämykset tarjoavat voimaa metsästä ja luonnosta.

Iloranta on hyvä paikka